Laatste dag in Italië

Vandaag willen we fietsen en in warme tijden moet je dan vroeg beginnen. We fietsen zuidwaarts naar Arona, gewoon over de  SS33 en dat is goed te doen. De wielrenners doen het zelfde en ook vroeg vóór de warmte! De weg golft een beetje maar een echte klim zit er niet in, en het is heerlijk fietsen zo onder de bomen in de schaduw. In Arona drinken we koffie, dwalen nog even door de stad waar het verkeer weer veel drukker is. Gelukkig zijn er hier wel fietspaden, maar die kunnen ook zo maar ophouden?! Net voor de lunch weer terug en in de schaduw zitten en weinig doen is ook vandaag het advies. Bij 30 tot 35 graden geldt het “hitte protocol” voor ons pensionados! Daar houden we ons maar een beetje aan. Aangezien Koos vanmiddag nog steeds positief test, moeten we toch voorzichtig blijven en onszelf in acht nemen. Voor de zekerheid ook maar een test gedaan, negatief! Lekker lezen en luieren en ik ga even zwemmen in het verkoelende water van het Lago! Vanavond een heerlijke pizza bestellen bij ons fameuze restaurant. Zo komen wij de dag wel door. Morgen gaan we Italië verlaten, om zeker nog eens terug te komen. Italië blijft een prachtig en interessant land. Deze keer was het Puglia waar de meeste aandacht naar uitging. De vorige keren waren het Napels en Pompei, of Venetië, Florence, Verona met een opera en natuurlijk niet te vergeten onze fietstocht naar Rome! Allemaal vakanties om nooit meer te vergeten. Dat werd jarenlang  bijgehouden met een piepklein dagboekje, aan hand daarvan werden de foto’s geordend. Dat gaat nu veel gemakkelijker met zo’n blog.

Camping Solcio

Morgen gaan we via Frankrijk richting Brielle, niet te lange stukken rijden! Wel blijven genieten van het onderweg zijn!

3 gedachten over “Laatste dag in Italië

  1. Jeetje wat gaat de tijd snel. We hebben elke ochtend genoten van jullie belevenissen en er komen vast nog een paar verhalen. De kleine geschiedenislessen hebben we verslonden, we zijn de afgelopen weken een stuk wijzer geworden over de Italiaanse cultuur. Bedankt hiervoor.
    Een heel goede thuisreis en blijven oppassen hoor.
    Groetjes uit een warm Brabant, waar we genieten van een weekje fietsen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s