Route nummer 1 van Italië

Zonder fietsen op de auto was het vertrek een beetje anders, vanmorgen. Op naar het busstation waar we onze bus goed konden parkeren,  vervolgens geen kleingeld voor de parkeermeter! Gelukkig een paar jongens konden wisselen en wij naar de fietsenmaker! De fietsen stonden al op ons te wachten en de jongeman ook. Een man met passie voor fietsen, zonder winstoogmerk. Koos liet zijn blik vallen op een fiets en kreeg gelijk alle details met de boschmoter in het midden. Ik liet de foto van Melanie nieuwe fiets zien met dezelfde boschmoter in het midden, bijna dezelfde, alleen de ketting verschilde. Koos’ fiets werd ook nog even bekeken en de remmen wat bijgesteld. Hij was ook zeer geïnteresseerd in onze reis en als we naar noorden gingen, moesten we zeker de SS2 nemen. De mooiste route van heel Italië, de echte nummer 1 ! We kregen een ferme handdruk als afscheid, een mooie man met hart voor fietsen en fietsers! De SS2 loopt van Bolsena via Siena naar Florence. Maar.. dan moesten we BagnoVignoni even van de weg af, dat dorp in. Dat deden we, inderdaad een dorp met Termen midden in het dorp een piscina ofwel grote vijver met zwavelhoudend water. Er zijn een paar grote hotels, annex kuuroorden. Maar je kunt ook gewoon met de voetjes in het water gaan zitten, lekker warm en stinkt niet.

Een groot bad!
Heerlijk warm water.

Wat door onze fietsenmaker niet was verteld, dat de SS2 vandaag in de route van de “1000 MIGLIA” dit is een rit van classic cars vanuit Duitsland tot in Italië. Zondag waren ze gestart en vandaag op vrijdag reden ze op de, juist…. SS2 tot in Siena. In het begin verwonderen wij ons over de mensen aan de kant van de weg, toen zagen wij al die classic cars rijden, van een MG tot Mercedes, Porsch, BMW, Massarati, Renault, Citroën, etc. Honderden in het begin leuk, maar later irritant, want zij tarten alle verkeersregels en dat met politie voorop met zwaailicht. Aan de kant van de weg, werden de gebreken van de ouwetjes opgelapt of een wiel verwisseld. Daar rijd je dan tussen als toerist met je camperbus, alsof je in de Giro d’ Italië zit. Het is wel een hele grote organisatie met veel begeleiding van artsen, mecaniciens, sponsoren en autobedrijven. Wij dachten dat al deze cars niet naar Siena zouden gaan want ze sloegen een andere weg in. Wij wilden alleen even op il Campo zitten in het hart van Siena, maar helaas geen plaats voor ons, zelfs een terrasje pakken lukte niet. Helemaal vol met auto’s, zelfs de rode lopers waren uitgerold!

Il Campo

Na deze desillusie terug naar onze auto en plan gemaakt, wat gaan we doen, Koos wil eigenlijk naar stadscamping in Bologna. Morgen lekker op de fiets de stad in. Zijn we nog nooit geweest, maar dan zijn we in één dag door Toscane heen, ook weer jammer. Keuzes maken!! We gaan door en belanden laat op de stadscamping maar er is nog plek, alhoewel het hele NKC staat hier op dezelfde camping! Georganiseerd reisje van het NKC? Wij hebben een plek, met 300km met de auto en 13000 stappen weer heel veel gedaan en gezien!

2 gedachten over “Route nummer 1 van Italië

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s