Lago di Bolsena

Dit meer is een kratermeer wat 370.000 jaar geleden is ontstaan door de uitbarsting van de vulkaan Volsini, die vulkaan was 104 v.Chr. voor het laatst actief, daar hebben we niets meer van te vrezen. De grond bij het meer is een soort zwart zand en erg fijn korrelig, je kan er goed op lopen maar bij warm weer, wordt het wel warm onder de voeten. Maar wij nemen de tijd om hier te herstellen in deze rustige omgeving. We kunnen niet zoveel doen denken we. Maar de omstandigheden zijn uitstekend om een wandeling te maken. Er loopt een pad langs het meer en dan kun je naar het stadje Bolsena lopen, na de koffie gaan we het ontdekken. Het pad is los zand in het begin en loopt zwaar maar verderop gaat het steeds beter. Een kilometer langs het meer waar tussen het riet steeds plekjes zijn waar gezwommen wordt.

Er staan hier ook wat huisjes verscholen, prachtige zomerverblijven, in alle rust want een auto kan hier niet langs. Zo lopen we de stad binnen die iedere keer een verrassing ontvouwt, een mooi plein, een stadspoort! We gaan steeds verder de stad in met de prachtige straatjes, wat kleine winkeltjes met toeristische snuisterijen. We gaan wel even op een bankje in de schaduw zitten maar wagen ons niet op het terras. We blijven voorzichtig, Koos wil het niet op zijn geweten hebben dat hij iemand besmet. We komen steeds hoger in de stad uit, zeker als Koos een trap ontdekt naar het kasteel!

Het begin van de trappen
en nog meer…
Mooi vergezicht

Kastelen staan altijd bovenop de berg, dat betekend mooi uitzicht naar het Lac di Bolsena. Inderdaad je kijkt de wereld uit. We staan inmiddels boven in de stad en hier staan gewoon auto’s geparkeerd! Wij zijn naar boven geklommen, maar je komt er ook met een auto. Zo halen wij onze stappen wel vandaag, en dan zijn het ook nog klimmende stappen, super prestatie voor een coronapatient. We lopen naar beneden via andere route, het zijn van de mooie straatjes die al die Italiaanse steden kenmerken, smal en mooie doorkijkjes en meestal veel oude straatstenen. Planten die de straten opfleuren en soms nog een was lijntje! Hier valt ons op dat er overal veel hortensia’s in bloei staan en…… ze zijn hier alle tinten BLAUW! Op de camping viel dat al op maar hier in de stad is het helemaal prachtig. Als we de stad verlaten door een straat met platanen en eronder de mooiste blauwe hortensia’s.

Lekkere lunch meegenomen uit de stad en daarna even rust, want de 10.000 stappen zijn gemaakt. Nog even zwemmen en dan is dit de volmaakte rustgevende dag geweest. Morgen testen, kijken wat die dag weer brengt.

Een gedachte over “Lago di Bolsena

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s